Редактор: e-mail: Кадър Телевизия 7/82020 година е интересна и заради това, че

...
Редактор: e-mail: Кадър Телевизия 7/82020 година е интересна и заради това, че
Коментари Харесай

Икономист: През декември правителството постигна рекорд, успя да изхарчи приблизително 8 милиарда лева

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Телевизия 7/8

2020 година е забавна и поради това, че България за първи път от много време насам изостави тази фискална дисциплинираност, която следваше. Фискална дисциплинираност, това са парите, които държавното управление може да харчи. Те си гласоподаваха да могат да харчат повече, и тъй като си гласоподаваха през октомври да могат да харчат повече с промени в закона за обществени финанси, то декември месец реализираха своебразен връх. През декември месец държавното управление съумя да изхарчи почти 8 милиарда лв., при приблизително 3,2 милиарда лв. на месец за 2020 година.

Това сподели икономист Пламен Данаилов в Студио Хъ по Телевизия 7/8.

Това е своебразен връх, за 2019 година бяха 6,5 милиарда, в този момент са близо 8. За какво са изхарчени, отговор може да дадат вероятно икономическият и финансовият министър, вероятно и министър председателят. Със сигурност не бяха дадени, с цел да бъдат подпомагани бизнесът и хората, това е ясно, само че защо е изхарчена такава огромна сума пари. Фискалният запас на страната понижа от 12 милиарда, малко над 12 милиарда, на малко под 9 милиарда през декември. Тоест държавните финанси се харчат, но стремително се харчат, а тъй като се харчат, ами тъй като идват избори, добави Пламен Данаилов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР